U heeft bezoekers genoeg maar wat u zoekt zijn nieuwe klanten! Met Conversie optimalisatie kunt u dit realiseren. Uw website wordt door ons zo aangepast dat het voor klanten eenvoudiger wordt om de weg naar bepaalde producten of pagina’s op uw website te vinden. De ‘conversie’ zal hierdoor toenemen en uw omzet dus ook!

De voordelen van Conversie optimalisatie

Het eindresultaat van het toepassen van conversie optimalisatie is duidelijk: meer klanten met evenveel inspanning en dus een verhoogde omzet voor uw onderneming. Waarom is conversie optimalisatie verder nog aantrekkelijk?

  • Een blijvend effect, in tegenstelling tot marketing;
  • Geen maandelijkse advertentiekosten, maar een eenmalige investering;
  • Kan klein beginnen, door ‘Quick Wins’ aan te pakken;
  • Kan al voor snel resultaat zorgen

Hoe voeren wij Conversie optimalisatie voor u uit?

Om een betere conversie te bereiken voeren we aanpassingen door op verschillende niveaus van de website.

  • Tekst
  • Vormgeving;
  • Werking van de website, usability
  • De ‘customer journey’; hoe navigeert de bezoeker over de pagina, wat is zijn gedrag?

Vaak is het zo dat al door eenvoudige ingrepen een beter resultaat geboekt kan worden. Dit kan zoiets simpels zijn als een andere kleur of locatie van een bestelknop. Veel resultaat kan ook geboekt worden door het proces voor de klant gemakkelijker te maken. Het weglaten of samenvoegen van pagina’s zorgt bijvoorbeeld voor meer overzicht voor de bezoeker zodat deze eerder op de juiste plek is. Dit heeft overigens ook weer een positief effect op de vindbaarheid voor zoekmachines.

Vast onderdeel van het proces is het maken van varianten van een pagina en deze ‘live’ te testen. Bij de analyse kijken we naar de directe zoekresultaten, bezoekersaantallen en nog belangrijker, naar de verkoopcijfers in uw bedrijf. Door telkens de best scorende varianten te selecteren kan een goede optimalisatie bereikt worden. Hierbij geldt natuurlijk dat voor betrouwbare resultaten liefst gemeten wordt over een groot aantal bezoekers en een langere periode.

Wilt u meer weten hoe we van uw bezoekers klanten kunnen maken, neem dan contact met ons op.