Google Ad Grants

€9.000 gratis advertentiebudget voor non-profits

Is jouw non-profit organisatie op zoek naar manieren om online impact te vergroten? Dan is Google Ad Grants iets voor jou. Dit programma biedt een gratis maandelijks advertentiebudget van maar liefst €9.000 voor goede doelen en non-profits. Daarmee kun je adverteren in Google en zo je naamsbekendheid, websitebezoekers en donateurs een flinke boost geven.

Wat is Google Ad Grants?

Google Ad Grants is een programma speciaal voor non-profit organisaties. Het stelt je in staat om gratis te adverteren in Google via het Google Ads platform. Je krijgt een budget van €9.000 per maand, omgerekend van het bedrag van $10.000 dat Google hanteert.Met dit budget kun je advertenties laten verschijnen bovenaan de zoekresultaten van Google wanneer mensen zoeken op voor jou relevante termen. Zo genereer je meer naamsbekendheid en trek je potentiële donateurs naar je website.

Voorwaarden voor deelname

Om in aanmerking te komen voor Google Ad Grants moet je organisatie aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat je een non-profit moet zijn met een geldige registratie. In Nederland betekent dit dat je organisatie geregistreerd moet zijn als:

  1. Non-profitorganisatie (vereniging)
  2. Non-profitstichting (stichting)
  3. Vereniging of stichting met ANBI-status
  4. Kerk of religieuze organisatie

Daarnaast moet je een functionele website hebben en je richten op het algemeen belang. Commerciële diensten, ziekenhuizen, scholen en overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname.Het aanvraagproces verloopt via een online formulier op de website van Google Grants. Daar moet je informatie invullen over je organisatie en website. Na goedkeuring kun je aan de slag met het opzetten van je campagnes.

Beperkingen en regels

Deelname aan Google Ad Grants brengt ook enkele beperkingen en regels met zich mee waar je rekening mee moet houden. Zo mag je alleen adverteren in het Google Zoeknetwerk, niet in het Display Netwerk. Ook zijn alleen tekstadvertenties toegestaan, geen banners of andere formaten.Qua budget geldt een maximaal bod van €2 per klik. En je moet je houden aan strikte regels voor het beheer van je account, zoals:

  • Alleen adverteren voor non-profit doeleinden
  • Minimaal 5% CTR handhaven
  • Minimaal 2 advertenties per ad group
  • Minimaal 2 ad groups per campagne
  • Minimaal 2 sitelink extensies toevoegen
  • Maandelijks aanpassen van campagnes

Als je je niet aan deze regels houdt, loop je het risico dat je account wordt opgeschort of volledig verwijderd uit het programma. Maar met de juiste aanpak en ondersteuning is Google Ad Grants een zeer waardevol programma voor elke non-profit die online impact wil maken.