Wat is een clicktag?

Een clicktag is een stukje code in een banner advertentie waarmee kan worden bijhouden hoe vaak er op de advertentie is geklikt. De clicktag geeft aan het banner netwerk door dat er wordt geclicked op de banner.

De clicktag is meestal een stukje javascript code welke wordt aangeleverd door het bannernetwerk. Elke bannernetwerk heeft dus een eigen clicktag. Welke clicktag in een banner is opgenomen is te zien in de source code van het HTML bestand van de banner.